Ik heb het gehaald 🥳. ‘The Big Five O’, 50 jaar. Over een maand ga ik het nog goed vieren met familie en vrienden. Vandaag even alleen met mijn gezin.

Ik ben dankbaar voor alles wat we nu hebben en wat het ondernemerschap mij geeft. De komende jaren hoop ik nog meer ondernemers te kunnen helpen met hun online vindbaarheid. Want dat geeft mij echt energie.

Terugkijkend hebben alle decennia mij dus iets gebracht;


1e decennium; ik mag er zijn, net als ieder ander

2e decennium; doelen stellen en efficiënt en effectief uitvoeren

3e decennium; netwerken

4e decennium; aanpakken en aanpassen

5e decennium; vrijheid went snel


Uiteraard is er nog veel meer gebeurd in de afgelopen 50 jaar en ook dat heeft allemaal bijgedragen aan wie ik nu ben. Bijvoorbeeld waar het stukje ‘anderen iets aanleren’ vandaan komt. Maar dat heb ik recentelijk nog beschreven in een blog, dus heb ik hier even buiten beschouwing gelaten. Ik heb me nu echt tot de hoofdlijnen proberen te beperken.

Doel is wel om na het komende decennium te kunnen zeggen dat ik geen ondernemer meer ben 😊. Een vervroegd pensioen is wat ik mijn man wens en hopelijk kan ik dan lekker meedoen. Tja, die vrijheid wordt er waarschijnlijk niet minder op de komende decennia.

Ik ben nu wel benieuwd, kijk jij wel eens terug op je levensloop tot nu toe? En wat heb jij uit de afgelopen decennia meegenomen?

Hoe ik de lessen van de afgelopen dagen nu toepas en welke les en bijbehorende oefeningen jou hiermee kunnen helpen, heb ik uitgewerkt in een E-book. Deze kun je hier downloaden.


Bekijk hier alle blogs met de 5 lessen bij elkaar.