Overmorgen ben ik jarig, een mooi moment om per ongeveer 10 jaar terug te kijken op mijn leven en wat ik daaruit heb meegenomen. Vandaag al weer blog 4. De vorige nog niet gelezen? Echt een aanrader 😊.


Traditioneel

Ik was nog 29 toen ik trouwde, maar ik wilde hem toch pas vandaag meenemen in de blog. Dit decennium stond echt in het teken van settelen en aanpassen, steeds opnieuw een ritme vinden. Trouwen was voor mij een logische stap; huisje-boompje-beestje in de traditionele volgorde. Eigenlijk ben ik heel conventioneel en bijna ouderwets 😇.


2 schatten

Samen met mijn man kreeg ik 2 geweldige dochters. Ik hoef andere ouders niet uit te leggen dat je, zeker in de eerste jaren, steeds een nieuw ritme moet zoeken. Als moeder ben ik parttime gaan werken met ook weer een ander ritme. Mijn toenmalige werkgever was daar geloof ik niet heel blij mee. Mijn leaseauto moest ik direct op de eerste dag na mijn eerste verlof inleveren. En tijdens mijn 2e zwangerschap werd ik er ‘om bedrijfseconomische redenen’ uitgegooid.


Loyaliteit onmogelijk gemaakt

Hierna volgde voor mij een periode van onzekerheid qua werken en continu aanpassen. Mijn ouders hebben elkaar leren kennen op het werk en zijn de rest van hun werkzame leven bij (takken of opvolgers van) datzelfde bedrijf blijven werken. Mijn voorbeeld was dus om 40 jaar bij één organisatie te blijven. Dit werd echter onmogelijk gemaakt door onder andere de crisis in de bouw (2010) en aansluitend de crisis in de kinderopvang (2013). Ik ben hierdoor regelmatig om bedrijfseconomische redenen ontslagen.


Bij jou komt het altijd wel goed

Na één van de ontslagen zei een collega ‘Bij jou komt het toch altijd wel weer goed’. Deze zin heeft mij nog lang beziggehouden. Toen ik hem deelde met een intercedente opende zij mijn ogen. Haar reactie ‘ja, maar jij pakt ook alles aan’. En dat klopte. Zwangerschapsverlofopvang, geen probleem ik kom, ook al is het eigenlijk een dag meer dan ik idealiter zou willen. We passen het schema thuis even aan. Werk voor 2 maanden? ‘Waar kan ik tekenen’. Bij deze laatste heb ik overigens uiteindelijk 2,5 jaar gewerkt 😅.

Aanpakken en aanpassen zijn echt de termen die ik uit deze periode mee heb genomen. Ook nu ben ik er nog van overtuigd dat je kansen die voorbij komen moet beide handen aan moet grijpen als ze je wellicht nu of in de toekomst verder kunnen brengen.


Les geleerd

Hoe ik dat nu toepas en welke les en bijbehorende oefeningen jou hiermee kunnen helpen, heb ik samen met de lessen van de afgelopen en komende dagen uitgewerkt in een E-book. Deze kun je hier downloaden; je ontvangt hem overigens niet voordat ik 50 ben. Dus op zijn vroegst op 9 februari 2023.Bekijk hier alle blogs met de 5 lessen bij elkaar.