Nieuws

2e maandag in mei; opruiming teksten

Opruiming tekstenDe tweede maandag van mei grijpen we aan om de teksten van je website eens goed te bestuderen. Tijd voor de grote opruiming van teksten. Teksten voor de website schrijf je op het moment dat je begint met het maken van je website. Teksten zijn immers heel bepalend voor (de vindbaarheid van) je website. Maar, hoe vaak lees je daarna zelf de teksten nog goed door? Een vraag die je jezelf regelmatig zou moeten stellen.

Lees “2e maandag in mei; opruiming teksten” verder

2e maandag in april; opruiming media

opruimen mediaEen up-to-date website scoort beter in zoekmachines! Sowieso wil je je bezoekers natuurlijk de beste ervaring bieden en helpen. Genoeg redenen  om regelmatig je website te onderhouden. Weet je niet waar te beginnen? Als je iedere maand een stukje doet, blijft het overzichtelijk en behapbaar. Dit hele jaar al staat de tweede maandag van de maand in het teken van opruimen. In januari is de ‘Home-pagina‘ onder handen genomen. In februari hebben we aandacht besteed aan de overige pagina’s op je website. En in maart ging onze aandacht volledig uit naar de ‘linken‘ op je pagina. In april staan de media op de planning voor de grote opruiming. 

Lees “2e maandag in april; opruiming media” verder

2e maandag in maart; opruiming linken

Linken opruimen

Vandaag geen (inter-)nationale opschoondag, maar we gaan lekker door met de grote opruiming van je website. Voor vandaag staan de ‘linken’ op de planning.

Verbinden

‘Linken’ betekent letterlijk ‘aan elkaar verbinden’. En dat is ook wat je doet met het maken van een link; je maakt een verbinding van de betreffende pagina naar een andere relevante webpagina of relevant e-mailadres. De andere webpagina kan zich binnen dezelfde website bevinden (een interne link) of verwijzen naar een andere website (externe link). Een externe link kan ook verwijzen naar een pagina op sociale media; wat in principe ook een andere website is. Hoe je een link toevoegt aan bijvoorbeeld een woord op je webpagina is te vinden in de handleiding van het CMS voor je website. Dit behandelen we hier verder niet, maar ik kan je hier eventueel wel bij helpen.

Lees “2e maandag in maart; opruiming linken” verder