GRATIS

Google MijnBedrijf in 5 stappen

Digitaal gevonden worden is voor veel bedrijven een belangrijke doelstelling op het gebied van communicatie. Teksten en foto’s op de website worden aangepast aan de actuele wensen van Google. Advertenties worden geplaatst op Google AdWords of sociale media zoals Facebook en Instagram. Allemaal zeer nuttige acties die zeker tot een betere vindbaarheid leiden, vooropgesteld dat de teksten voor de doelgroep leesbaar blijven natuurlijk.

Maar aan één ding wordt vaak voorbij gegaan; hoe zie het er dan uit als ik op Google gevonden word?

Hoe je gevonden wordt, kun je namelijk voor een groot deel zelf bepalen.

Hoe? Met Google MijnBedrijf!
Ook wel Google Bedrijfsprofiel / MyBusiness genoemd

In 5 stappen help ik je aan een betere lokale vindbaarheid. Vul hieronder je naam en e-mailadres is en je ontvangt ze in je mailbox.

Google Bedrijfsprofiel in 5 stappen
checklist plannen

Checklist inplannen sociale media

Op de sociale media moet je actief aanwezig zijn om gevonden te worden en bereik op te bouwen (en te behouden). Dit is niet van iedereen haar/zijn hobby. En als je overdag ‘met je handen in de klei staat’ lukt het ook lang niet altijd ‘even tussendoor’ of ‘uit flow’ zoals het vaak wordt geadviseerd.

In dat geval is het goed om er in ieder geval voor te zorgen dat je een basis hebt staan. Door bijvoorbeeld 1 keer per maand er even voor te gaan zitten, post je wellicht niet ‘uit flow’, maar ben je wel consequent zichtbaar. Spontane posts en reacties tussendoor kunnen dan natuurlijk altijd nog gewoon ontstaan en toegevoegd worden.

In de checklist plannen geef ik je een aantal stappen die je moet doorlopen bij het vooraf inplannen van je content.