Dit is al weer de 3e dag dat ik per decennium terugkijk op een halve eeuw Caroline. Gisteren en eergisteren heb ik teruggekeken op mijn schoolperiodes. Vandaag de volgende 10 jaar.


Start arbeidsleven

Na HEAO-CE wilde ik gaan werken. Het plan was na de zomervakantie te gaan solliciteren. Ik woonde nog bij mijn ouders, dus geen haast. Tot ik gebeld werd of ik op gesprek wilde komen. Wat bleek, een oud-HEAO-leerling had de leerkracht Consumentengedrag gevraagd om 5 namen door te geven van studenten die geslaagd waren en bij haar zouden passen…. en daar was ik er eentje van.


1e baan

Het eerste gesprek ging goed, dus ik mocht op 2e gesprek. Bij de deur werd ik begroet met ‘O, jij bent dat meisje dat morgen begint.’….. huh… ‘geen idee, ik kom vandaag voor het 2e gesprek’. ‘Ja, kom binnen, we zijn nog even een verjaardag aan het vieren, taart?’. De volgende dag, 1 augustus 1995, had ik mijn eerste baan; Product Manager bij BaByliss en Princess Household Appliances.


1e werkdag

Ook de eerste werkdag was niet bepaald standaard. ‘Heb je je zwempak bij je? Niet? O, je kunt er wel eentje van mij lenen.’ Wat bleek, de directeur was bijna jarig en dat gingen we tussen de middag bij hem thuis vieren met een lunch en een duik. Prima, ik ben er bij. Ondernemen is entertainen was (en is) het motto van Aad. Ik heb daar anderhalf jaar van mee mogen genieten met onder andere Kerst- en circusfeesten met diverse bekende Nederlanders. Hierna werd BaByliss verkocht en hield mijn baan helaas op. Mijn eerste aanvraag voor een WW-uitkering kwam dus al snel. Mijn WW-uitkering overigens niet, want ik kon direct door met een project op het Arbeidsbureau (huidige UWV).


Uit huis

Vanaf mijn 16e heb ik zo ongeveer verkering gehad met in totaal 3 verschillende vriendjes. Met vriendje 2 ben ik vanuit huis samen gaan wonen in een appartement. Hij was bijna klaar met de HEAO (mijn baan bij het Arbeidsbureau heeft hem aan zijn eerste baan geholpen 😉), maar onze werelden kwamen steeds verder uit elkaar te liggen. Waar ik behoefte had aan een volgende stap, bleef hij voor mijn gevoel hangen in de studententijd.


1e huis

Toen deze relatie stukliep heb ik, met hulp van mijn ouders, een huis gekocht; ik wilde een eigen tuin. Met wat geluk heb ik het ouderlijk huis van een oud teamgenoot kunnen kopen. Mijn eerste echte huis met tuin, heerlijk. Een paar maanden later had ik weer verkering en waren we regelmatig samen in mijn huis. Ik ben dus weinig alleen geweest en heb ook maar een paar maanden echt alleen gewoond. Met mijn laatste ‘vriendje’ ben ik inmiddels 20 jaar getrouwd en woon ik nu bijna 23 jaar in Bavel.


Netwerken

Terugkijkend op deze 10 jaar was netwerken toen al belangrijk voor mij. Schijnbaar had ik mij op de HEAO dusdanig neergezet dat mijn naam direct op kwam bij de leerkracht waardoor ik mijn eerste baan kreeg (side note, zijn dochter heet ook Caroline 😉, maar dat was vast niet de enige reden dat hij mijn naam noemde). En de ouders van mijn vroegere teamgenoot gunden mij hun huis, onderhandelen was verder niet nodig. Gelukkig maar, want heel veel meer budget had ik niet.

Ik ben nog steeds dankbaar voor deze beide gun-momenten waardoor ik enorme sprongen heb kunnen maken.


Les geleerd

Hoe ik dat nu toepas en welke les en bijbehorende oefeningen jou hiermee kunnen helpen, heb ik samen met de lessen van de afgelopen en komende dagen uitgewerkt in een E-book. Deze kun je hier downloaden; je ontvangt hem overigens niet voordat ik 50 ben. Dus op zijn vroegst op 9 februari 2023.Bekijk hier alle blogs met de 5 lessen bij elkaar.