Over 5 dagen ben ik jarig. Ik ben dan een halve eeuw op deze wereld; 50 jaar, wat een mijlpaal. Ik heb er helemaal geen moeite mee en ben dankbaar dat ik deze leeftijd mag halen (tenminste, bijna). Ik vind het wél een mooi moment om kort per 10 jaar terug te blikken op mijn ‘levensloop’. Vandaag een terugblik op de eerste 10 jaar. Voor het gemak pak ik hier de gehele basisschooltijd (toen nog lagere school 😉) in mee.


Pylorus-wattus?

Van m’n geboorte weet ik zelf niets meer. Wel weet ik dat ik er na een maand bijna tussenuit gepiept was; Pylorusspasmus. Beter bekend als ‘projectielbraken’. Een afsluiting van de uitgang van de maag waardoor ik nagenoeg geen voedsel opnam, mijn maag zich als een ballon vulde en het er dan in één grote straal allemaal uitgooide. Hiervoor was een operatie nodig. Geweldig woord vond ik Pylorusspasmus overigens als kind, daar maakte je indruk mee 😉. Mijn ouders hebben mij afgegeven in het ziekenhuis en moesten naar huis om te wachten op het telefoontje dat ik weer opgehaald kon worden. Hoe anders was dat 30 jaar later toen mijn eigen dochter dezelfde operatie moest ondergaan (ja, het was erfelijk, maar eigenlijk van vader op zoon 😅). Wij mochten gelukkig 24/7 bij haar blijven op een eigen kamer. Lang leve de ontwikkelingen in de zorg.


Cito @#$%

De basisschooltijd ben ik doorgekomen, maar was niet mijn favoriete tijd. Ik sloot deze af met een Mavo/Havo advies. Mijn doel was echter VWO. Helaas was de Cito toen nog bepalend. Achteraf weet ik dat ik een enorme beelddenker ben en daar is de Cito niet voor gemaakt; ik denk serieus dat ik hier nu nog niet hoog zal scoren. Gelukkig kon ik wel terecht op een Havo/VWO-school waardoor mijn kansen nog niet verkeken waren. Morgen lees je hiervan het vervolg.


Ommekeer

Een belangrijk moment in dit eerste decennium van mijn leven was de opmerking van mijn lieve peetoom; ‘jij wordt ook met de dag knapper’. Tot die tijd had ik nog nooit zo naar mijzelf gekeken. Op school hoorde ik (echt) niet bij de populaire kinderen, eerder een ‘doetje’. Wat ik overigens prima vond. Toen ik helemaal op het einde van de basisschool samen met het meest populaire meisje als enige meiden werd uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje van een jongen, was dat even verwarrend en stiekem toch ook heel leuk. Samen met de opmerking van mijn peetoom bracht dit wel een verandering.


Les geleerd

Ik had me voorgenomen me niet meer te makkelijk en snel als ‘doetje’ neer te laten zetten; ik mag er zijn, net als ieder ander. Hoe ik dat nu toepas en welke les en bijbehorende oefeningen jou hiermee kunnen helpen, heb ik samen met de lessen van de komende dagen uitgewerkt in een E-book. Deze kun je hier downloaden; je ontvangt hem overigens niet voordat ik 50 ben. Dus op zijn vroegst op 9 februari 2023.


Bekijk hier alle blogs met de 5 lessen bij elkaar.