4emaandagvandemaandupdate april foto en video

Als je mij al langer volgt, krijg je sinds 2019 iedere maand een tip om je website up-to-date en opgeruimd te houden. Steeds een ander aandachtspunt zodat alles minimaal 1 keer per jaar aandacht krijgt.

Maar niet alleen je website (als je die al hebt) heeft onderhoud nodig, ook je sociale media kanalen verdienen dit. Om het behapbaar te houden, gaan we dit op de 4e maandag van de maand doen, de #4emaandagvandemaandupdate. Mocht je dus zowel je website als je sociale media up-to-date en schoon willen houden, dan kun je hier om de maandag mee aan de slag. Tenzij een maand 5 maandagen heeft natuurlijk 😉, dan heb je een extra maandag vrij.

Bij sociale media denk ik op dit moment niet alleen aan Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn, maar ook aan de minder ‘sociale’ kanalen Pinterest en Google Bedrijfsprofiel. En vaak kan ook YouTube nog meegenomen worden. Ik heb de tips redelijk algemeen gehouden, waardoor ze voor de verschillende kanalen bruikbaar zijn. Heb je specifiekere vragen? Stuur me een bericht; bijvoorbeeld DM via Instagram of LinkedIn.

In april bekijken we de foto’s en video’s eens goed.


Foto’s en video’s

Je profiel- en omslagfoto hebben we in januari al bekeken, die houden we nu dus buiten beschouwing. Maar, er staan natuurlijk nog veel meer foto’s en video’s op je sociale kanalen. Bij iedere post plaats je waarschijnlijk een foto of video; dat kan in de loop van de jaren best oplopen 😊.


Nog relevant?

Maar, kijk jij nog wel eens terug? Wil je alle foto’s en video’s die op in je profiel of hoogtepunten (blijven) staan nog zichtbaar hebben? En dan heb ik het natuurlijk niet over die net niet perfecte foto 😉, dat hoort er bij, dat maakt het echt 😊. Ik doel dan meer op de relevantie van je foto’s en video’s. Vragen die je je ieder jaar weer even moet stellen;

  • Kloppen ze allemaal nog?
  • Wil je ze nog openbaar beschikbaar hebben?
  • Zijn ze nog relevant?
  • Hebben ze nog toegevoegde waarde of een functie?

Aanbod gewijzigd?

Je zult de eerste ondernemer niet zijn die gaandeweg haar/zijn aanbod wijzigt. Soms kan het dan nodig zijn om een stukje historie op te ruimen. Natuurlijk mag het proces wat je doorlopen hebt duidelijk zichtbaar blijven op je tijdlijn. Dat maakt immers wie jij bent. Maar als je huidige aanbod te ver van het oude aanbod afligt, kan het verwarring opleveren, dat wil je natuurlijk voorkomen.

In je hoogtepunten zou ik oud aanbod overigens echt verwijderen. Hoogtepunten horen naar mijn mening altijd actueel en van toepassing te blijven, anders is het geen hoogtepunt. Mocht je ze toch willen behouden om het proces inzichtelijk te houden, geef het hoogtepunt dan een naam waaruit blijkt dat het aanbod niet meer actueel is. Dan is er minder kans op verwarring.


Getagd?

Heb je foto’s waarin jij getagd bent? Ook deze zijn via jouw profiel zichtbaar. Bekijk ook daarbij goed of je dat wel of niet wilt. Voegt het niets toe? Overweeg dan om de tag te verwijderen of niet zichtbaar te laten zijn in je profiel.


Kijk jij ooit terug in je eigen profiel?

Hoe is dat bij jou? Kijk jij ooit nog terug op alles wat je gedeeld hebt op je profielen van je sociale media? Of was dit een welkome reminder?  Laat het me weten, ik ben benieuwd.


https://podcasters.spotify.com/pod/show/carmos-communicatieadvies/episodes/15–Update-fotos-en-videos-op-je-sociale-media-kanalen-e2iik7a