Hè, maar wie wil dat nou, hoor ik je denken. Klopt, ik neem aan niemand, maar nu heb ik wel je aandacht.

En, als je de snelste manier weet om hem te verliezen, leer je wellicht ook om hem juist te krijgen of te behouden.

Ik heb het hier ook bewust over vindbaarheid, want je online zichtbaarheid ben je direct kwijt als je even niet online bent. Je blijft dan echter nog wel online vindbaar door het digitale spoor wat je achtergelaten hebt.

Maar, de snelste manier dus om je online vindbaarheid te verliezen; doe helemaal niets online.


Open deur hΓ¨. Maar zo makkelijk is het niet. Mijn vader bijvoorbeeld doet online zelf helemaal niets. Maar hij is online wel te vinden. De informatie die over hem te vinden is, is er door anderen opgezet (hij doet namelijk wel vrijwilligerswerk πŸ˜‰). Hij is dus toch gewoon online vindbaar. Dus met ‘doe niets’, bedoel ik ook echt ‘doe helemaal niets, houd ramen en deuren gesloten en blijf zitten waar je zit’. Maar ja, dat is geen leuk leven lijkt mij.


Ik kan me voorstellen dat je nu denkt β€˜OK, als ik helemaal niets doe, word ik niet gevonden, dus als ik nu heel veel ga doen, word ik wel goed gevonden.’

Hier moet ik toch even een nuance aanbrengen. Zo simpel werkt het namelijk helaas niet. Je moet vooral de juiste dingen doen.

Doe de juiste dingen

Mijn eerste tip naar ondernemers is dan ook altijd β€˜richt Google MijnBedrijf, ook wel Google Bedrijfsprofiel genoemd, heel goed in’. En zorg dat je daar ook actief blijft.

Door de juiste informatie en zoekwoorden te gebruiken, zul je verschil gaan merken.


Nog niet bekend met Google MijnBedrijf?

Download gratis de 5 stappen om aan de slag te gaan: https://carmos.nl/google-mijn-bedrijf-in-5-stappen/
Ik neem je mee in de eerste 5 stappen die jij kunt zetten naar een betere online vindbaarheid.

Google Bedrijfsprofiel in 5 stappen

Wil je graag doorpakken?

Plan een gratis sparsessie met me in. Dan bekijken we samen wat jou kan helpen aan een betere online vindbaarheid.

Een gratis sparsessie inplannen kan hier: https://calendly.com/carmos/sparsessie-online-vindbaarheid