ik wil niets met Google

Regelmatig krijg ik deze opmerking als ik het met ondernemers heb over online gevonden worden.

Als ik vraag naar de reden, krijg ik antwoorden als ‘ze hebben te veel macht’, ‘m’n gegevens liggen op straat’ of ‘het is een gevoel! ik wil het gewoon niet’.

Maar, hoe vinden potentiële klanten jou dan? En hoe weten ze waar ze überhaupt moeten zijn? Heb je ook geen website dan? En geen smartphone. En geen sociale media? En schrijft er nooit iemand iets over jou?

Als je het mij vraagt, is het een utopie om te denken dat als jij maar geen Google account hebt, jij dan ook niet op Google gevonden wordt. Of dat Google dan niets over je weet. Daarnaast ga ik ervan uit dat je als ondernemer ook eigenlijk gewoon gevonden wilt worden. En ik vind dat, als je dan toch op Google gevonden wordt, je er maar beter voor kunt zorgen dat je er goed op staat.

Eigenlijk net als iemand die niet op de foto wilt en dan gaat klagen nooit leuk op de foto te staan. Foto’s worden toch wel gemaakt, kun je er maar beter voor zorgen dat je er goed op staat.

Met een Google Bedrijfsprofiel heb je zelf volledig in de hand hoe jij gevonden wordt. Ik heb het dan over de vermelding rechts in beeld bij de zoekresultaten. Voor de overige resultaten moet je er natuurlijk gewoon voor zorgen dat je je altijd van je beste kant laat zien. Dan is ook dat alleen maar positief.

Wil jij online gevonden worden en weten hoe je je Google Bedrijfsprofiel goed invult? Download de eerste 5 stappen nu gratis op mijn website: https://carmos.nl/google-mijn-bedrijf-in-5-stappen/