Laatst maakte ik een contact erop attent dat ik van haar geen Google Bedrijfsprofiel kon vind. Je weet wel, die vermelding aan de rechterkant bij de zoekresultaten. 

Nog een keer zoeken

Ik dus terug naar Google en ja hoor, toen vond ik haar Bedrijfsprofiel met de basisinvulling helemaal op orde. Maar wat bleek, de eerste keer had ik in Google gezocht op haar naam. Zo ken haar immers. Haar eigen naam komt echter nergens voor in haar Google Bedrijfsprofiel. Hierin gebruikt zij alleen haar bedrijfsnaam.

Ik heb wel een Google Bedrijfsprofiel

Logisch toch

Op zich logisch om je profiel aan te maken met je bedrijfsnaam, het is immers een ‘Bedrijfsprofiel’. Maar, vergeet hierbij niet dat je als ZZp-er jouw bedrijf bént! Vaak onthouden contacten nog wel jouw naar, maar vergeten ze je bedrijfsnaam. En soms is het natuurlijk andersom 😉. Zorg er dus voor dat jou Google Bedrijfsprofiel (voorheen Google MijnBedrijf) zowel op je bedrijfsnaam als op je eigen naam gevonden wordt. Klinkt eigenlijk ook best logisch.

Meer tips of je Google Bedrijfsprofiel?

Deze en meer tips deel ik tijdens de live-dag ‘Boost je lokale vindbaarheid’. Ik deel onder andere waaróm een volledige ingevuld en up-to-date Google Bedrijfsprofiel zo belangrijk is. En dat is een andere reden dan je nu denkt.

De live-dag is dus zeker ook voor jou interessant! Je geeft je zichtbaarheid en vindbaarheid direct een boost.

Nog niet bekend met Google Bedrijfsprofiel?

Download dan gratis de eerste 5 stappen op mijn website.