Zou jij Google als werknemer willen? Gewoon dat Google dus voor jou gaat werken? Klinkt wel raar eigenlijk, maar is helemaal geen slecht idee hoor.


In dienst nemen in 5 stappen

Google als werknemer

Je moet het zo zien; Een werknemer neem je in dienst en zet je aan het werk. Je begint met het invullen van allerlei papieren die nu eenmaal nodig zijn. Als ondernemer is het goed dat ook binnen je Google bedrijfsprofiel (Google Mijn Bedrijf / GMB) te doen. Alles wat ze daar vragen even goed invullen. Je volledige profiel aanmaken en inrichten. Hoe? De 5 stappen hiervoor kun je downloaden op mijn website.


Op de bank zitten en afwachten

Als je voor een werknemer al die papieren hebt ingevuld, begint het pas. Helaas zie ik bij veel ondernemers dat het bij Google dan vaak stopt. Oftewel, je hebt het voorbereidende werk gedaan en verwacht dan, zonder dat je nog iets doet, dat je online gevonden zult worden. Verwacht je van een werknemer ook dat hij iets doet zonder enige uitleg wat zij of hij moet doen?

Alsof je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel (KvK), thuis op de bank gaat zitten en omzet verwacht. Of je Insta- account alleen maar aanmaken en 1.000 volgers verwachten. Dat verwacht je vast allemaal niet.

Waarom denk je dan wel gevonden te worden zonder nog aandacht te besteden aan Google?


Haal alles uit  je werknemer Google

Weten hoe je zorgt voor een optimale online vindbaarheid? Meld je aan voor de live dag ‘Boost je lokale vindbaarheid’. Dan gaan we aan de slag met jouw Bedrijfsprofiel.

Ik beloof je dat we niet gaan stilzitten en dat je met waardevolle informatie en Inspiratie naar huis gaat.

Na deze dag heb je Google echt in dienst genomen en zolang je hem blijft vertellen wat te doen, is Google een trouwe nieuwe werknemer.