Wat brengt Google mij als ondernemer?

Als je me al langer volgt, is het wellicht opgevallen dat ik het regelmatig heb over je Google Bedrijfsprofiel, ook wel Google MijnBedrijf of Google MyBusiness. Ik krijg dan regelmatig de opmerking ‘Maar wat brengt Google mij als ondernemer?’

Veel ondernemers, jij wellicht ook wel, denken ‘Die heb ik goed ingevuld, voor mij verder niet interessant’.

Ik vind dat jammer, want er is zoveel meer uit te halen. Hopelijk lees je dus nog even door…


Rechtstreeks contact

Wat kun je dan nog meer met Google? Kort gezegd; ‘je kunt ervoor zorgen dat potentiële klanten contact met je opnemen omdat ze jou gaan vertrouwen. Dat ze je direct beter leren kennen zonder door te hoeven klikken naar je website en zonder dat ze je op moeten zoeken op de sociale media.

Handig toch? Scheelt heel wat ‘klikken’ en dus tijd.


Wat heb jij liever?

En ja, je website krijgt dan wellicht minder bezoekers en je sociale media minder volgers en likes, niet leuk voor de statistieken.

Maar zeg nu zelf wat heb je liever; bezoekers op je website, volgers en likes op je sociale media of een telefoontje of ander berichtje van een potentiële klant? Ik ben vast niet de enige die hier kiest voor het contact 😉.


Hoe?

Hoe je voor dit contact met je potentiële klant en dus meer omzet kunt zorgen? Ik deel het met je tijdens de Basisles Google Bedrijfsprofiel.