checklist plannen

Op de sociale media moet je actief aanwezig zijn om gevonden te worden en bereik op te bouwen (en te behouden). Dit is niet van iedereen haar/zijn hobby. En als je overdag ‘met je handen in de klei staat’ lukt het ook lang niet altijd ‘even tussendoor’ of ‘vanuit flow’ zoals het vaak wordt geadviseerd.

In dat geval is het goed om er in ieder geval voor te zorgen dat je een basis hebt staan. Door er bijvoorbeeld 1 keer per maand even voor te gaan zitten, post je wellicht niet ‘vanuit flow’, maar ben je wel consequent zichtbaar. Spontane posts en reacties tussendoor kunnen dan natuurlijk altijd nog gewoon ontstaan en toegevoegd worden.

In de checklist plannen geef ik je een aantal stappen die je moet doorlopen bij het vooraf inplannen van je content.


Sociaal Plannen

Wil jij graag structureler aan de slag met het inplannen van je sociale media? Of / en wil je het er samen met andere over hebben? Doe dan mee met ‘Sociaal Plannen‘; iedere 3e maandag van de maand gaan we in een uur bekijken wat de planning van jouw sociale media wordt de maand erna.

We delen hierbij direct een aantal tips die je zeker vooruit zullen brengen. Ook geven we elkaar inspiratie over onderwerpen of invalshoeken. Aan het einde van de sessie heb jij op je planning niet alleen ingevuld wanneer je wilt posten, maar ook wat je dan wilt posten. Er is al gebleken dat als je planning, inclusief inhoud, eenmaal staat, de stap om het daadwerkelijk uit te voeren veel kleine is.

Je doet het zelf, maar niet alleen.