Vorige week dinsdag, 27 februari, was ik een van de sprekers tijdens de Online Marketing Dag van Business Coach Breda. Deze werd gehouden bij B’wise in Breda, dus voor mij heerlijk op fietsafstand.


Inspiratie van andere ondernemers

Omdat ik altijd opensta voor inzichten en inspiratie van andere ondernemers, had ik mij voor de hele dag ingeschreven als deelnemer. Bijkomend voordeel was dat ik al een idee had wie er in de zaal aanwezig waren voordat ik voor de groep kwam te staan. En sommigen kenden mij daardoor ook al. Een ander voordeel was dat ik terug kon pakken op de nuttige tips die mijn voorgangers Bastiaan Arkenbout, Marco den Hartog en Eva Noort al gegeven hadden. Daarmee was het niet meer alleen ‘Caroline zegt’, nee ook anderen hadden al hetzelfde gezegd. Vaak wel op een andere manier.


Eerst activeren en aftasten

Ik was na de lunchpauze als 2e aan de beurt. Ik had dus bedacht dat we actief zouden beginnen. Organisator Farid Darkaoui was hiervan echter niet op de hoogte en liet iedereen vooraf nog even 100 keer knieheffen 😅. Op mijn ‘ga allemaal even staan’ kwamen dan ook wisselende reacties, maar iedereen deed weer gewoon actief mee.

Mijn workshop, presentatie, masterclass (what’s in a name) begon met inventariseren hoe bekend iedereen al was met Google Bedrijfsprofiel. ‘Wie weet wat Google Bedrijfsprofiel is’, ‘Wie heeft een Google Bedrijfsprofiel’, was het antwoord ‘nee’, dan mocht je gaan zitten. Ik weet niet of het aan het knieheffen van Farid lag, maar al vrij snel zat 80% en op het einde 95% van de deelnemers. Een teken voor mij dat ik waardevolle tips betreffende hun Google Bedrijfsprofiel kon delen met deze groep.


Mooie vragen en reacties

Wat heerlijk om zo voor een groep te staan. Er werden mooie vragen gesteld en er werd geïnteresseerd geluisterd. Zelfs degene die dachten alles al wel te weten, werden positief verrast hoorde ik achteraf. Organisator Farid zelf gaf achteraf toe dat hij vooraf zijn twijfels had gehad of mijn presentatie wel waardevol genoeg was met Google Bedrijfsprofiel als zeer kleine niche. Maar hij had het als zeer waardevol ervaren. Ook andere sprekers van die dag, toch stuk voor stuk specialisten, gaven aan hier op dat moment nog wat te laten liggen en direct aan de slag te gaan. Achteraf kreeg ik mooie reacties als ‘Het meest onthullende moment was doen Caroline me wees op ons lege Google Bedrijfsprofiel’, ‘leerzaam en eyeopener’, ‘je legt het heel duidelijk uit’ en ‘Top tips’.


Ben jij ook benieuwd?

Ben jij nu benieuwd naar wat deze tips dan waren? En wat jij aan jouw Google Bedrijfsprofiel kunt verbeteren? Sluit dan eens aan bij mijn Basisles Google Bedrijfsprofiel. Daar deel ik al deze tips nogmaals.


Op zoek naar inhoudelijke invulling van jouw (live-)event?

Dit smaakt naar meer. Dus, geef jij binnenkort ook een (live-)event waarvoor je nog op zoek bent naar een inhoudelijke invulling? De presentatie is ongeveer een half uurtje, maar reken met reacties op vragen erbij op een klein uurtje. Op dit moment is dit nog geen betaalde dienst van mij, dus grijp je kans. We komen er vast samen uit wat de beloning zal zijn. Bij Business Coach Breda was dat een mooi boek en een echte sprookjes-bloem 🤩, helemaal leuk.

Heb je nog vragen? Wil je sparren over de mogelijkheden om voor jouw deelnemers/klanten een workshop te verzorgen? Neem contact met me op.