2e maandag in juni; opruiming plugins

opruiming pluginsDe tweede maandag in juni maken we tijd voor een opruiming van je plugins. Is je website gemaakt in WordPress, dan heb je vast een aantal plugins (invoegtoepassingen) geïnstalleerd. Een plugin vormt een aanvulling op bijvoorbeeld WordPress waardoor je meer mogelijkheden krijgt zonder aanpassingen aan WordPress zelf. 

Liever luisteren? Dat kan.
Je kunt het audiobestand ook downloaden om onderweg te beluisteren.

Lees anders onder de geluidsopname verder.

Plugins hebben gevolgen voor de snelheid

Maar, er zitten ook zeker nadelen aan plugins. Zij kunnen een website bijvoorbeeld vertragen. Bij het laden van een website, moeten ook de plugins meegeladen worden. Dit kan consequenties hebben voor je laadsnelheid. En aangezien deze laadsnelheid een belangrijk onderdeel is van de vindbaarheid en toegankelijkheid van je website, is dit zeker iets om in de gaten te houden.

Beveiligingslek door plugins

Plugins kunnen ook worden misbruikt om via het internet virussen op computers te installeren. Vaak wordt dit snel ontdekt door de aanbieders en wordt het opgelost met een up-date. Maar dan moet je die up-date wel gebruiken natuurlijk.

Plugins hebben doorlopend onderhoud nodig

Oftewel, plugins kunnen heel nuttig zijn, maar hebben wel onderhoud nodig. Het is niet zo dat je plugins installeert en er geen omkijken meer naar hebt. Van de beschikbare up-dates word je vaak wel op de hoogte gehouden. Dit is dus een doorlopend proces die geen aparte opruim-aandacht nodig heeft zou je denken. Mis! 

Opruiming plugins

Naast de up-dates, die nagenoeg elke dag bijgehouden moeten worden, is het goed regelmatig kritisch je plugins te bekijken:

  • Waarvoor heb je welke plugin geïnstalleerd?
  • Gebruik je ze allemaal nog?
  • Zijn er plugins waarvan de werking wellicht inmiddels ook binnen de software beschikbaar is?
  • Of heb je voor een andere indeling gekozen?

Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor de plugin zijn nut verliest. Ook kan het voorkomen dat je huidige WordPress versie de plugin niet meer ondersteunt. Met het oog op de snelheid en betrouwbaarheid van je website zeker iets om in de gaten te houden. Aan de slag dus! 

Meer weten of hulp nodig?

Neem contact met met op.

Meer berichten in deze categorie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.