De maand mei was ‘de maand van de mijlpalen’. Natuurlijk, dat is heel normaal de eerste echte maand dat je als zelfstandige aan de slag bent. Maar daarom niet minder bijzonder, leuk en spannend (oftewel bijzonder leuke spanning).

De eerste factuur de deur uit,….. dat moment dat je op de knop van verzenden drukt is toch bijzonder. Onzeker ook; heb ik het wel goed gedaan, zal hij wel betaald worden, wat zullen ze wel niet denken…..
Je gaat een contract aan, dus ze weten dat er een factuur komt, maar toch. Nog nooit was ik die ‘factuur-versturende-partij’. Ik ben wel vaak de ‘factuur-ontvangende-partij’ geweest, dat is toch echt wel anders.

Maar, ook de eerste offerte voor up-date en onderhoud aan website en sociale media is een feit, inclusief abonnement. Ook hier weer spannend. Want, iemand gaat mij wellicht betalen om te doen wat ik zo leuk vind om te doen. In mijn vrije tijd doe ik hetzelfde voor stichtingen/verenigingen. Gewoon voor de lol en omdat het een kik geeft als iets aanslaat. Is dit nu wat ze noemen ‘van je hobby je werk maken’? Leuk, dat ga ik doen.

Net in juni, maar we rekenen hem even bij deze mijlpaal-maand; de eerste betaling. Wauw, verzonden facturen worden nog daadwerkelijk betaald ook. Ik heb geld binnengekregen op mijn zakelijke bankrekening. Joehoe, even een klein vreugdedansje.

En dan ook nog een brief van het UWV dat mijn uitkering stopgezet is, precies wat de bedoeling was. Meteen in de eerste maand voldoende uren kunnen maken om van de papierenrompslomp van UWV af te zijn. Jippie.

Leuke, spannende, energiegevende en motiverende maand dus. Nu nog een nieuw ritme zien te vinden zodat ik alles kan blijven doen wat moet en wat ik wil. Maar dat is de ‘struggle’ van iedere ZZP-er Ên van iedere moeder, dus dat komt goed. Op naar de volgende maand, ik ben er klaar voor.