Lego, je hebt er wat mee, of je hebt er niets mee volgens mij. Maar ik denk dat iedereen Lego wel kent. Al is het maar omdat je eens op zo’n #@%&-blokje bent gaan staan.

Vandaag is het Internationale Lego Dag. Op 28 januari 1958 werd namelijk het 2×4 Lego steentje gepatenteerd in Denemarken. En je begrijpt het wellicht al…. ik heb er dus iets mee. Het staat zelfs als ‘weetje’ op mijn ‘Over mij’-pagina.


Lego vroeger …

Als kind veel gespeeld met Lego. Mijn vader had op zolder tafels gezet waarop we een heel dorp konden bouwen. Zeker toen de straat-platen kwamen, was dat een groot succes. Uren speelplezier.

Mijn dochters hebben bij opa en oma met dezelfde Lego gespeeld. Thuis speelden ze graag met Lego Friends; de meisjes versie zeg maar.


En nu …

Lego dag

En nu, wat jaren later, staat ons huis vol met Lego bloemen. Super leuk, ze verwelken nooit 😉

Maar het leukste is nog dat we ze samen in elkaar gezet hebben. Die herinneringen zitten aan de bloemen vast. Zo had ik vorig jaar maart het veldboeket gekregen, maar het kwam er maar niet van om ze met (een van) mijn dochters in elkaar te zetten. Dan vind ik het dus minder leuk en blijft de doos gesloten. En ook de Narcissen die mijn oudste dochter vanuit Londen mee had genomen, zaten nog mooi in de doos.

Maar afgelopen Kerst eindelijk een moment gevonden voor het veldboeket. Samen aan tafel, m’n jongste dochter met de beschrijving (ja, ja rollen draaien om en eigenlijk zijn de lettertjes best klein 😉) en zo samen aan de slag, heerlijk. En op de verjaardag van oudste dochter samen met haar de Narcissen in elkaar gezet. Geluksgevoel

Lego staat voor mij dus echt voor samen en voor gezelligheid besef ik nu ik dit schrijf.

Ik ben benieuwd, heb jij ook iets met Lego, of helemaal niet?