Je hebt een website zelf gemaakt of laten maken. Dan is het klaar, toch?

Nee dus, zeker niet! Vergelijk het met een vriendschap. Daar moet je ook naar om blijven kijken 😊.

In deze blog neem ik je mee in de belangrijkste 3 lessen die je eigenlijk had willen (zo niet moeten) weten voordat je met je website begon.


  1. Onderhoud

Les 1; een website heeft onderhoud nodig. Een website moet altijd up-to-date gehouden worden. Heb je een WordPress website, dan is er nagenoeg dagelijks wel een up-date beschikbaar. Maar ook als je website in een ander systeem (CMS) is gemaakt, is onderhoud belangrijk. Wat dan precies allemaal? Kijk hiervoor eens bij mijn #2emaandagvandemaandopruiming blogs. Daar vind je al veel tips.


  1. Afbeeldingen

Les 2 betreft de afbeeldingen. Wist je dat de naam die je een afbeelding geeft nog voordat je hem op je website zet ook meedoet in de zoekresultaten? Belangrijk dus om ze al van tevoren een goede naam te geven. En ook de afmetingen zijn belangrijk. Je wilt niet dat ze korrelig worden, maar ze moeten je website ook niet onnodig zwaar en dus traag maken. Goed dus om hier vooraf allemaal bij stil te staan.


  1. Responsive

Les 3; is je website responsive? Huh, wat? Responsive, letterlijk β€˜snel reagerend’. Een responsive website past de weergave aan aan het apparaat (device) waarop de website bezocht wordt. Je kunt je voorstellen dat een website er op een smartphone anders uitziet dan op een tablet, desktop of zelfs Smart-TV. De meeste systemen zijn hier tegenwoordig wel op gebouwd, maar je moet het zeker weten. Je kunt heel leuk op je laptop een ontwerp met bijvoorbeeld taartpunten hebben die in en uit elkaar schuiven, als deze op je smartphone onder elkaar komen te staan, is het effect volledig weg. Het is hierbij belangrijk dat je het ontwerp aanpast aan het device waarmee je website meestal bezocht wordt.


Gratis checklist

Deze en andere punten van je website komen terug in de β€˜checklist website’ die je gratis kunt downloaden.


Wil je echt gestructureerd aan de slag en de lessen al leren voordat je website in de lucht is?

Neem dan contact met mij op. Dat kan je veel werk, tijd en frustratie achteraf besparen.