Website ontwikkeling, update, onderhoud en beheer

Hebben jullie al een website, maar kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? Of is hij nog niet geschikt voor smartphone of tablet (nog niet responsive)? Vaak ontbreekt de tijd, kennis of animo om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ik kan op verschillende manieren helpen jullie deze te actualiseren en up-to-date te houden.

Nieuw of aangepast

Heb je nog geen website, of is deze zo verouderd dat onderhouden niet meer nuttig of mogelijk is? CarMos maakt in overleg met jullie een (nieuwe) website. Een verouderde website voorzien we graag van een facelift zodat ook die weer bijdraagt aan je digitale zichtbaarheid.

We beginnen hierbij met het bepalen van de doelgroep; voor wie wordt de website gemaakt? Veel meer mensen hebben natuurlijk toegang tot je (openbare) website, maar we houden bij de opbouw en de teksten wel rekening met een specifieke doelgroep. Deze doelgroep kan overigens per pagina best afwijken.

Daarna stellen we samen een contentplan op. Oftewel, we bepalen samen de inhoud. Welke pagina’s zijn nodig en wat moet hier op komen te staan. En, ook niet onbelangrijk, wie gaat daarvoor zorgen. Ook de nodige foto’s worden hierbij niet vergeten; beelden zeggen nou eenmaal meer dan 1.000 woorden.

Hierna volgt het (her-)schrijven van teksten. Uiteraard houden we hierbij rekening met SEO, oftewel we schrijven de teksten op een manier dat de zoekmachines ze goed kunnen vinden. De teksten worden afgestemd op de bezoekers, maar ook op de nodige zoekwoorden waarop die pagina gevonden moet worden. De leesbaarheid (door de doelgroep) is echter altijd leidend.

Tenslotte volgt het ‘vullen van de website‘. Ook dit kan door CarMos verzorgd worden. Per pagina worden de nodige teksten en afbeeldingen ingevoegd, inclusief de samenvatting van die pagina en de meta-omschrijving.

Projectleiding website?

Zijn jullie al met een externe leverancier bezig met een nieuwe website, maar ontbreekt de tijd om het project tot een goed einde te krijgen? Ik kan de projectleiding op me nemen, zodat jullie alleen nog reactief bezig hoeven te zijn. Kijk hiervoor bij Projectleiding-website.

CarMos website up-dateOnderhoud 

Met een (nieuwe) website ben je er nog niet; een website is nooit ‘af’. Denk maar aan dat telefoonnummer wat aangepast moet worden, maar ook een link naar een andere pagina die vervalt zodra die pagina verdwijnt of een andere naam krijgt. Of de foto die niet meer van toepassing is. Of een zin die bij nader inzien anders geformuleerd moet worden. Bovendien verschijnen websites die regelmatig aangepast worden hoger in de zoekresultaten. Kortom, onderhoud aan je website zorgt voor een correcte en betere online zichtbaarheid.

CarMos biedt hiervoor een abonnementsvorm waardoor je doorlopend verzekerd bent van een onderhouden website. De kosten zijn afhankelijk van het aantal pagina’s en de complexiteit van je website.

Benieuwd naar de (abonnements-)mogelijkheden?

Neem contact met me op via caroline@carmos.nl.

Enkele Blog-berichten: